kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383
Kerékpáros örökségtúrák - Zemplén-Cserehát

Kerékpáros örökségtúrák - Zemplén-Cserehát

Útikönyv

Útikönyv

Kerékpáros örökségtúrák címmel megjelenő kiadványsorozat célja olyan kerékpártúra útvonalak bemutatása, amelyek egy adott földrajzi, néprajzi tájegység, kulturális, történeti régió kiemelt jelentőségű természeti és kulturális örökséghelyszíneit fűzi fel kimondottan a kerékpáros túrázók számára. A Vidék Kincse Egyesület, a Forrás Egyesület együttműködéséből indult útjára és a Középkori Templomok Útja Egyesület közreműködésével született meg a kiadványsorozat újabb tagja, amely a Zemplén és a Cserehát vidékére kalauzolja el a felfedezőket. Az útkönyvben megjelenő két örökségtúra Tokaj-Hegyalja, a Hernád-völgye, a Bódva-völgye és Tornavidék kulturális és természeti örökségét mutatja be. A kiadvány lényegében egy útikönyv, melynek segítségével megtervezhetitek saját túráitokat, megismerhetitek ezeket a tájegységeket és örökséghelyszíneket, valamint praktikus információkat nyújt a terepadottságokról és segítséget a szolgáltatásszervezéséhez. Ha útnak indultok, legyen nálatok ez a kis füzet, amely sokat fog segíteni a térség megértésében, megismerésében. A kiadványban szereplő örökségtúra útvonalak letölthetők a www.videkkincseegyesulet.hu és a www.oroksegtura.hu weboldalról.

A kiadványban megjelenő két örökségtúra Tokaj-Hegyalja, a Hernád-völgye, a Bódva-völgye és Tornavidék kulturális és természeti örökségét mutatja be. Célunk olyan kerékpározható, a bringások számára élményeket nyújtó, biztonságos túraútvonalak kijelölése volt, amelyek megtétele a sportteljesítmény mellett kulturális élményt is nyújt. A kiadvány lényegében egy útikönyv, melynek segítségével megtervezhetitek saját túráitokat, megismerhetitek ezeket a tájegységeket és örökséghelyszíneket, valamint praktikus információkat nyújt a terepadottságokról és segítséget a szolgáltatásszervezéséhez. Ha útnak indultok, legyen nálatok ez a kis füzet, amely sokat fog segíteni a térség megértésében, megismerésében. Az örökségtúrák szervezéséhez hozzákezdhettek önállóan vagy csatlakozhattok a Vidék Kincse Egyesület és a Középkori Templomok Útja Egyesület által meghirdetett örökségtúrákhoz, melynek keretében szervezett túravezetést, idegenvezetést, szakvezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítunk a résztvevőknek.

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.