kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Kiállításszervezés

A Középkori Templomok Útja Egyesület tagsága jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik kiállítások szervezésében. Szakértőink között több szakterület képviselői is megtalálhatók, művészettörténész, műemlék- és örökségvédelmi szakértő, restaurátor, történész, néprajzkutató, geográfus, akik az adott szakterületen tudományos fokozattal is rendelkeznek.

Az egyes tudományterületek mellett turisztikai szakemberek is ülnek tagjaink között, akik fontos szerepet töltenek be a látogatói élmények biztosítása és a turisztikai termékfejlesztés segítése érdekében. Tagjaink számos nagy sikerű kiállítás megvalósításában működtek közre az elmúlt évtizedekben. Egyesületünk ennek a kompetenciának a birtokában szívesen vállalja turisztikai attrakciók, látványosságok látogatóbarát fejlesztését, elsősorban a kiállítások szakmai tartalmának elkészítését, illetve kiállításokhoz kapcsolódóan kurátori feladatok ellátását.

Igény esetén vállaljuk időszaki kiállítások szervezését. A Középkori Templomok Útja Egyesület ugyanis egy nagyszabású, látványos kiállítási installációval rendelkezik, melynek célja a Felső-Tisza-vidék középkori egyházi örökségének bemutatása, népszerűsítése. A tablókon a régió legszebb egyházi műemlékeit mutatjuk be magyar és angol nyelven, látványos fotókon. Minden kiállítást egy megnyitó előz meg, amelyen rendhagyó tárlatvezetés formájában ismertetjük a Felső-Tisza-vidék egyházi építészetének sajátosságait, örökséghelyszíneit. A megnyitót követően több héten át tekinthetik meg a kiállítást az érdeklődők.

Az installációnk sajátossága, hogy nem csak beltébren, hanem kültéren is elhelyezhető, így jóval nagyobb látogatottságot tudunk produkálni. Az elmúlt években számos településen, Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Beregszászon, Révfülöpön, Panyolán, Vásárosnaményban, Szabolcson mutatkozott be kiállításunk. Több esetben önálló időszaki kiállításként hirdettük meg, de gyakran csatlakozunk kiemelt látogatottságú kulturális eseményekhez, fesztiválokhoz társkiállítóként. A leglátványosabb és leglátogatottabb megjelenést azokban az esetekben tudtuk megteremteni, amikor közterületeken, bevásárlóközpontokban, frekventált, de hagyományos értelemben nem kiállítótérként alkalmazott helyszíneken jelentünk meg.

Az installáció 30 méter hosszú, de a tér igényeihez igazodva mérete csökkenthető, formálható. A tablók mérete 200*130 cm, anyaga 3 mm-es dibond lemez, egy oldalas, fekete, UV nyomott tabló. A tartószerkezeti rendszer álló elemei 2 méter magasak, fekvő elemei 1 méter szélesek, anyaga feketére festett alumínium.

 

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.