kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Könyveink, kiadványaink, publikációkKerékpáros örökségtúrák - Felső-Tisza-vidék

Kerékpáros örökségtúrák - Felső-Tisza-vidék

Útikönyv

A Kerékpáros örökségtúrák – Felső-Tisza-vidék című kiadványunk 2020-ban jelent meg az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kiadásában, az Aktív Magyarország Kormánybiztosság, Vásárosnamény Város Önkormányzata és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség támogatásával. A kiadvány lényegében egy útikönyv, amelyben túraútvonalak szerepelnek. Annak érdekében, hogy felfedezzétek a Felső-Tisza-vidéknek, ennek a varázslatos tájnak minden fontosabb szegletét, rejtőzködő értékét, úgynevezett kerékpáros örökségtúra útvonalakat jelöltünk ki. Az útikönyvben szereplő kerékpáros örökségtúrák a Felső-Tisza-vidék különböző részeinek bemutatására irányulnak, minden útvonal különbözik egymástól, így akár több alkalommal is érdemes visszatérni. Az örökségtúrákat járva a Felső-Tisza-vidék leglátványosabb természeti és kulturális örökségét ismerhetitek meg. Az örökségtúrák meghódításának önállóan is nekivághattok, de a Középkori Templomok Útja Egyesület által meghirdetett, szervezett túrákon is részt vehettek. Bárhogy is döntötök, ez a kiadvány akár egy útikönyv segítségetekre lesz az örökségtúra útvonalak felfedezésében, így mindig legyen kéznél ha útnak indultok. A kiadványban szereplő örökségtúrák útvonalai letölthetők a www.oroksegtura.hu honlapról is gpx formátumban, amelyeket saját mobil eszközötökre is fel tudtok tölteni.  A kiadványt le tudjátok tölteni weboldalunkról.

Kerékpáros örökségtúrák - Zemplén-Cserehát

Kerékpáros örökségtúrák - Zemplén-Cserehát

Útikönyv

Kerékpáros örökségtúrák címmel megjelenő kiadványsorozat célja olyan kerékpártúra útvonalak bemutatása, amelyek egy adott földrajzi, néprajzi tájegység, kulturális, történeti régió kiemelt jelentőségű természeti és kulturális örökséghelyszíneit fűzi fel kimondottan a kerékpáros túrázók számára. A Vidék Kincse Egyesület, a Forrás Egyesület együttműködéséből indult útjára és a Középkori Templomok Útja Egyesület közreműködésével született meg a kiadványsorozat újabb tagja, amely a Zemplén és a Cserehát vidékére kalauzolja el a felfedezőket. Az útkönyvben megjelenő két örökségtúra Tokaj-Hegyalja, a Hernád-völgye, a Bódva-völgye és Tornavidék kulturális és természeti örökségét mutatja be. A kiadvány lényegében egy útikönyv, melynek segítségével megtervezhetitek saját túráitokat, megismerhetitek ezeket a tájegységeket és örökséghelyszíneket, valamint praktikus információkat nyújt a terepadottságokról és segítséget a szolgáltatásszervezéséhez. Ha útnak indultok, legyen nálatok ez a kis füzet, amely sokat fog segíteni a térség megértésében, megismerésében. A kiadványban szereplő örökségtúra útvonalak letölthetők a www.videkkincseegyesulet.hu és a www.oroksegtura.hu weboldalról.

KERÉKPÁROS ÖRÖKSÉGTÚRÁK, FELSŐ-TISZA-VIDÉK

KERÉKPÁROS ÖRÖKSÉGTÚRÁK, FELSŐ-TISZA-VIDÉK

KERÉKPÁROS TÚRATÉRKÉP

A Cartographia Kft. gondozásában és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kiadásában megjelenő, 1:200 000 méretarányú kerékpáros túratérkép a Felső-Tisza-vidék kerékpáros túraútvonalait mutatja be. A vízhatlan anyagból készült, reprezentatív kivitelű térkép hasznos útitárs lehet a túrák tervezésénél és a túrák során. A túratérkép egyik oldalán a Felső-Tisza-vidék térképe látható, amelyen öt túraútvonalat jelöltünk. Figyelemreméltó, hogy a térkép a régió összes látványosságát kategorizálja és jelöli. Másik oldalán a Felső-Tisza-vidék látványosságainak, örökséghelyszíneinek, turisztikai információs pontjának, kerékpáros túraközpontjainak, pihenőpontjainak, vízitúra megállóhelyeinek, kölcsönzőinek,  elérhetőségeit (címük, telefonszám, e-mail cím, weblap cím) tüntettük fel, sőt még a kompok elérhetőségeit is megtaláljátok itt. A túratérkép megjelenését az Aktív Magyarországért kormánybiztos támogatta és a Középkori Templomok Útja Egyesület segítette 2020-ban. A túratérképet megvásárolhatjátok a Középkori Templomok Útja Egyesülettől, amelyhez ajándékba adjuk a Kerékpáros örökségtúrák – Felső-Tisza-vidék című útikönyvet. A kerékpáros túratérkép ára 1.200,- Ft + postaköltség. Rendelés leadása a kozepkoritemplomokutja@gmail.com e-mail címen lehetséges.

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.