kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Nyíregyházi bringakör

Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán

Jelentkezem a túrára

2023. július 01.

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében a közel 20 kilométeres túrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni Nyíregyháza történelmével, emblematikus épületeivel, kulturális és természeti örökségével. Tapasztalni fogjátok, hogy Nyíregyháza a parkok, terek városa, éppen ebből adódóan a belváros felfedezését térről térre fogjuk megtenni. 

A túra Nyíregyháza belvárosából a Kossuth térről indul, ezt követően egy kis, 1,5 kilométeres belvárosi kör megtételével, a Hősök tere, a Bessenyei tér, a Benczúr tér, majd a Luther tér felé indulva ismerkedünk meg a városközpont meghatározó épületeivel. A belvárosi körtúra után Sóstó-Gyógyfürdő felé indulunk, de útközben megállunk még a Nyíregyházi Egyetemnél, ahol számos látványosság sorakozik (Bencs villa, botanikus kert, zsidó temető). Ezt követően a Sóstói-erdő mentén és kerékpárúton jutunk el Sóstógyógyfürdőre. A Sóstói-tó megkerülése során megismerkedhettek a városrész kialakulásának történetével és reprezentatív műemlék épületeivel.

Ismerjétek meg Nyíregyházát, úgy ahogy talán még soha nem tettétek.

Indulás

Gyülekező és regisztráció Nyíregyházán, a Kossuth téren 9.30 órától, indulás 10.00 órakor.

Útvonal

Nyíregyháza Kossuth tér - Hősök tere - Bessenyei tér - Benczúr tér - Országzászló tér - Luther tér - Nyíregyházi Egyetem és környéke - Sóstói erdő - Sóstógyógyfürdő - Nyíregyházi Bujtosi-tavak - Kossuth tér

Térkép

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1k2dq7T1QSiQWUe2n7qQ-8n_G0h2jx1SU&usp=sharing

Látnivalók

Kossuth tér, Hősök tere, Bessenyei tér, Benczúr tér, Országzászló tér, Luther tér meghatározó épületei és terei, zsidó temető, Tuzson János Botanikus kert, Nyíregyházi Egyetem, Bencs villa, Sóstói-erdő, Sóstógyógyfürdő meghatározó épületei, műemlékei, Sóstói-tó, Bujtosi-tó

A túra teljes hossza

16 km

Nehézségi szint

Könnyű

Költségek

Részvételi díj 1500 Ft/fő. A kerékpártúra időtartama alatt szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítunk, továbbá biztosítjuk a túra teljeskörű szervezését és lebonyolítását. Belépődíjak önköltségesek.

Kerékpárbérlés

Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy és GEPIDA Alboin 300 kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3500 Ft a túra teljes időtartamára. A kerékpárokhoz fejvédőt is biztosítunk. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

Javasolt felszerelés

Saját kerékpár esetén a KRESZ - előírásnak megfelelő, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár és kötelező illetve javasolt felszerelései!

Szervező

Középkori Templomok Útja Egyesület

Szakvezető, túravezető

Cservenyák Katalin
Dobos Péter

Jelentkezési határidő

2023. június 28. (24:00 óra) a megadott elérhetőségeken.

További információk

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel.

A program változtatási jogát fenntartjuk!

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.