kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Buszos, autós örökségtúrákA Beregi emlékcsoport

A Beregi emlékcsoport A Beregi emlékcsoport

A Felső-Tisza-vidék a rejtőzködő kincsek világa, ahol számos izgalmas és látványos helyszín várja a felfedezőket. Ezen az örökségtúrán a beregi emlékcsoport, a Bereg középkori templomainak felfedezésére indulhatunk. A beregi emlékcsoport jelentősége, hogy ezeken a műemlékeken számos hasonlóság mutatható ki.

Az ismeretlen Szatmár

Az ismeretlen Szatmár Az ismeretlen Szatmár

Ezúttal egy igazi kuriózumot kínálunk az érdeklődőknek. Az örökségtúra a szatmári táj erdőháti részére vezet. A szatmári Erdőhát a Tiszahát és Szamoshát közé eső területe, ahol számos érdekes, de kevéssé ismert középkori templom található. Ezeknek a templomoknak műemléki értékei, falképei, középkori műrészletei, reformáció korából származó dekorációi az elmúlt évek során lezajlott műemlékvédelmi helyreállítások és restaurátori kutatások eredményeként láttak napvilágot. Az ismeretlen Szatmár örökségtúra a Felső-Tisza-vidék legkevésbé ismert vidékét tárja fel az érdeklődők számára.

Örökségtúra a Bodrog-mentén és a Bodrogközben

Örökségtúra a Bodrog-mentén és a Bodrogközben Örökségtúra a Bodrog-mentén és a Bodrogközben

Az örökségtúra a Zemplén keleti oldalát és a Felső-Tisza-vidék észak-nyugati szegletét érinti, folytatva a régió kulturális és természeti örökségének felfedezését a Bodrog folyó mentén. Az örökségtúra közismert, ikonikus örökséghelyszíneket és ismeretlen emlékeket, rejtőzködő kincseket egyaránt érint, amely keresztül szeli tokaji világörökségi borvidéket.  

Szamos-mente

Szamos-mente Szamos-mente

A Felső-Tisza-vidéken van egy szinte klasszikusnak számító túraútvonal, amely Vásárosnamény, Tákos, Csaroda, Tarpa, Túristvándi és Szatmárcseke ikonikus emlékhelyeinek felkeresését célozza. Ezt elsősorban azok a kiránduló választják, akik biztosra akarnak menni, bepillantást szeretnének kapni a vidékről, mondhatjuk azt is, hogy azok választják, akik először érkeznek a Felső-Tisza-vidékre. Létezik azonban egy másik, egyre népszerűbb túraútvonal, amelyre elsőként a kerékpáros túrázók hívták fel a figyelmet. A Szamos-mentén ugyanis több, mint 30 kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút található, amely a Szatmári területek Szamos-menti látványosságait fűzi fel egy útvonalra. Jöjjön tehát egy új feltörekvő, rendkívül látványos, számos új látnivalót felvonultató és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő útvonal a Szamos-mente, amelyet ezúttal az autóval érkező látogatóknak és buszokkal érkező csoportoknak ajánlunk.

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.