kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2023. április 28.

Örökségtúrák májusban

Kedves örökségtúrázók!

Májusban két kerékpáros örökségtúrához csatlakozhattok.

 

Örökségtúra a Mátrában (2023. május 12. – május 14.)

Egyik legizgalmasabb örökségtúra útvonalunk a Mátrába vezet. A Mátra felfedezésének azonban nem a jól megszokott, ismert, ám nagyon megterhelő útvonalán vágunk neki, hanem körbe tekerjük. Hihetetlen izgalmas látványosságok, örökséghelyszínek ölelik körül a hegyet, másrészt így kevésbé megterhelő kihívás lesz a túra teljesítése. A túra során a Mátra egy rendkívül izgalmas arcát ismerhetitek meg, ahol a természet és az ember páratlan örökséget hagyott az utókorra. Az örökségtúra egy körtúra, amely a Mátra központjából, Gyöngyösről indul és Gyöngyösre érkezik.

Részletes túrafelhívás: http://www.oroksegtura.hu/programjaink/szervezett-oroksegturak/oroksegtura-a-matraban-2023

 

Rétközi örökségkör (2023. május 20.) - Kerékpártúra Szabolcs történelmi emlékhellyé avatására

2023. május 20-án, szombaton, a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében indul útjára egy rendhagyó rétközi örökségkör, ugyanis ennek keretében Nyíregyházáról indulva ellátogatunk a szabolcsi földvár történelmi emlékhellyé avatására, majd folytatjuk a kerékpártúrát Tiszabercel, Paszab, Kótaj felé. 2022-ben a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslatára, Magyarország Kormányának döntése alapján a szabolcsi református templomot és földvárat történelmi emlékhellyé nyilvánították. A ma mindössze négyszáz lakosú Szabolcs község, az egykori Szabolcs vármegye névadó és egyben legrégebbi települése, méltán érdemelte ki a történelmi emlékhely rangot. 2023. május 20.-án ünnepélyes keretek között történik meg a szabolcsi földvár és református templom történelmi emlékhellyé avatása, amelyre a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében kerékpártúra indul útnak.

Részletes túrafelhívás: http://www.oroksegtura.hu/programjaink/szervezett-oroksegturak/retkozi-oroksegkor-2023

 

 

Kerékpárbérlési lehetőségeinkről az alábbi linken tájékozódhattok:
http://www.oroksegtura.hu/kerekparkolcsonzes


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.