kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Örökségtúra Szatmárban

Kerékpártúra Szatmár ikonikus emlékei között

Jelentkezem a túrára

2022. augusztus 06.

Erre a túrára elsősorban a Panyolafeszten megjelenő fesztiválozókat várjuk, illetve ha túrázni jössz, zárásképpen mindenképpen kóstolja bele a Felső-Tisza-vidék legjobb fesztiváljába. A kerékpártúra célja a szatmári tájegység megismerést a szatmári körútra keretében, amelyet a szatmári területek felfedezését segítő 33-as számú túraútvonal táblái fognak kísérni.

Örökségtúra Szatmárban

A túra során alacsony forgalmú mellékutakon, illetve néhány szakaszon kerékpárutakon fogunk haladni, érintve Szatmár kultikus emlékhelyeit, a Szenke-patak partján fekvő Penyigét, túristvándi vízimalmát, szatmárcsekei csónakfejfás temetőt és Nagyaron a Luby-kastélyt, valamint a település határában álló Petőfi fát.

Indulás

Gyülekező 8.30 órakor Panyolán a református templom előtt. Indulás 9.00 órakor.

Útvonal

Panyola – Kérsemjén – Nábrád – Fehérgyarmat – Penyige – Kömörő – Túristvándi – Szatmárcseke – Nagyar – Kisar - Panyola

Látnivalók

Szenke-patak Penyigén; Túristvándi vizimalom és az Öreg-Túr; Szatmárcsekei csónakfejfás temető; Nagyari Petőfi-fa; Luby-kúria.

A túra teljes hossza

55 km

Nehézségi szint

Könnyű

Költségek

Részvételi díj 1000 Ft/fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek. A kerékpártúra időtartama alatt szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítunk, továbbá biztosítjuk a túra teljeskörű szervezését és lebonyolítását. A belépők megfizetése önköltséges.

Kerékpár és e-bike bérlés

Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3500 Ft a túra teljes időtartamára. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

Felszerelés

A KRESZ - előírásnak megfelelő, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár és kötelező illetve javasolt felszerelései! Saját kerékpárokhoz pót kerékpárbelsőről mindenkinek egyénileg szükséges gondoskodnia.

Szervezők

Középkori Templomok Útja Egyesület
Panyola Község Önkormányzata

Szakvezető, túravezető

Hunyadi Tünde - Fábián Péter

További információk

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel.  A program változtatási jogát fenntartjuk!

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.