kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2023. december 16.

Befejeződött Beregsurány gótikus templomának felújítása

Igazi meglepetésként szolgál a megújult beregsurányi református templom, pláne annak aki járt az épületben a helyreállítást megelőzően.

Hogy ezt el tudjátok képzelni megmutatjuk mindkét állapotában a templomot Csutkai Csaba és Mudrák Attila fotói jóvoltából. A felújítás részleteiről a sajtónyilvános helyszíni bejáráson Demeter Zsuzsanna, az Európa Rádió munkatársa készített interjút Virányi Zsolttal, a Tiszántúli Református Egyházkerület műemléki tanácsosával és Nagytiszteletű Németh Csabával, a Beregsurányi Református Egyházközség lelkipásztorával.

Az interjú az alábbi linkre kattintva érhető el: https://drive.google.com/file/d/1TVY3CrHQJ6wANV5sJGtzJmiPgzEln3Iq/view?fbclid=IwAR2tn1ItLYzmtLMxwZOMs_sHm_lSBWR2fCKwtWxjuE_EKLHofUeJ2_QCKMg

 

Felújítást megelőző fotók: 

 

Felújítást követő fotók:

Fotók: Csutkai Csaba (a felújítást követő állapotokról) és Mudrák Attila (felújítás előtti állapotokról)


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.