kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2024. március 21.

Kerékpáros örökségtúrák 2024-ben

a Felső-Tisza-vidéken, a Nyírségben és a Biharban

FEDEZD FEL AZ ISMERETLENT!

2024-ban a Középkori Templomok Útja Egyesület szerevezésében 13 kerékpáros örökségtúrához csatlakozva fedezhetitek fel a Felső-Tisza-vidék, a Nyírség, valamint idén új területként a Bihar tájait és örökséghelyszíneit. Az idei év kiemelt célja ezeknek az új örökségvédelmi eredményeknek a bemutatása. Az örökségtúrák célja felfedezni az ismeretlent, vagyis olyan értékes, látványos, de kevéssé ismert tájakra, helyszínekhez elkalauzolni a túrázókat, amelyek valamilyen szempontból kiemelt jelentőséggel bírnak.

Az örökségtúrák a kialakított útvonalak, látványosságok mellett, attól igazán egyediek, hogy a csoportot a túravezetők mellett, szakvezetők kísérik. A szakvezetőink körét műemlékvédelmi szakemberek, művészettörténészek, restaurátorok, történészek, geográfusok, idegenvezetők alkotják. Néhány évvel ezelőtt nagyszabású örökségvédelmi beruházások indultak a régióban, amelyek az idei év elején fejeződtek be. Ennek eredményeként romos, rossz állapotban lévő örökséghelyszínek újultak meg, új falképek láttak napvilágot, eddig nem látott színek, minták kerültek elő a restaurált berendezések alól, látogatóközpontok nyitották meg kapuit. Emellett számos kerékpárosbarát fejlesztés valósult meg a térségben.

Az örökségtúrákon szervezett szakvezetést, túravezetést, kerékpáros szervízszolgáltatást, valamint a túra teljeskörű szervezését biztosítjuk a résztvevőknek. A kerékpáros örökségtúrák esetében, igény esetén kerékpárbérlési, e-bike kölcsönzési, kerékpárszállítási lehetőséget, valamint transzferszolgáltatást biztosítunk a jelentkezők számára térítés ellenében. Neked csak jelentkezned kell a www.oroksegtura.hu oldalon vagy a kozepkoritemplomokutja@gmail.com e-mail címen, a többi a mi dolgunk. Amennyiben még nem vagy rajta, de fel szeretnél kerülni a Középkori Templomok Útja Egyesület címlistájára és naprakész információkat kapni a túrákkal kapcsolatban, jelezd a kozepkoritemplomokutja@gmail.com címre.

Az éves túraterv az alábbi gombra kattintva érhető el.


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.