kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2022. március 03.

Örökségtúrák 2022-ben!

Fedezd fel az ismeretlent!

Ha te is keresed az izgalmas, kevéssé ismert különleges helyeket, ha téged is érdekelnek rejtőzködő ódon műemlékek, a művészettörténeti, néprajzi értékek, a történelemformáló események, családok és mindezt szívesen fedezed fel kerékpáron túrázva, akkor az örökségtúrákat élvezni fogod. Az idei örökségtúrák útvonalai szinte teljesen behálózzák Magyarország észak-keleti részét. Ebben az évben a Felső-Tisza-vidék, a Nyírség, a Hajdúság, a Zemplén, a Cserehát, a Bükk, a Mátra felfedezésének lehettek a részesei, sőt idén megcélozzuk a világörökségi templomairól híres szlovákiai Gömör-vidéket. Olyan földrajzi, történeti, néprajzi vagy művészetföldrajzi szempontból egységes régiók bemutatására indulunk, amelyek egyedülálló kulturális és természeti örökséggel büszkélkednek.

A túrák során egyesületünk felkészült szakvezetői, túravezetői mutatják be ezeknek a csodás vidékeknek örökséghelyszíneit. Az örökségtúrákon szervezett szakvezetést, túravezetést, kerékpáros szervízszolgáltatást, valamint a túra teljeskörű szervezését biztosítjuk a résztvevőknek. A kerékpáros örökségtúrák esetében, igény esetén kerékpárbérlési, e-bike kölcsönzési, kerékpárszállítási lehetőséget, valamint transzferszolgáltatást biztosítunk a jelentkezők számára térítés ellenében. Neked csak jelentkezned kell a www.oroksegtura.hu oldalon vagy a kozepkoritemplomokutja@gmail.com e-mail címen, a többi a mi dolgunk. Jelentkezéseket előzetesen is fogadunk mindegyik túrára. Amennyiben még nem vagy rajta, de fel szeretnél kerülni a Középkori Templomok Útja Egyesület címlistájára és naprakész információkat kapni a túrákkal kapcsolatban jelezd a kozepkoritemplomokutja@gmail.com címre. 

Idei évi túranapttárunkat az alábbi kérem az ingyenes kiadványt gombra kattintva érheted el, ahol a tervezett útvonalakat interaktív térképen is nyomonkövetheted! Reméljük minél több túrán találkozunk az idei év során!


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.