kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Örökségtúra a Szamos-mentén

Kerékpáros örökségtúra a Szamos-háton

Jelentkezem a túrára

2022. július 16.

A túra a Szamos-menti területek bemutatását célozza, ahol izgalmas és látványos műemlékek sorakoznak egymástól karnyújtásnyira. Nem mindennapi, lélegzetelállító középkori templomokkal találkozhattok, a Szamos árterében megbúvó klasszicista Kölcsey-Kende kúriában pedig ismerhetitek meg a régió természeti sajátosságait. A túra alacsony forgalmú mellékutakon és a 32-es számú Felső-Tisza-vidéki kerékpáros túraútvonalon halad. 

 

Indulás

Gyülekező 8.30 és 9.00 óra között Fehérgyarmaton a vasútállomás előtt.

Útvonal

Fehérgyarmat - Cégénydányád (8 km) - Gyügye (3 km) - Szamosújlak (2,5 km) - Csenger (17,5 km) - Komlódtótfalu (10,5 km) - Szamosbecs (4 km) - Szamostatárfalva (3 km) - Csegöld (3,5 km) - Csengersima (5 km) - Csegöld (5 km) - Jánkmajtis (5,5 km) - Zsarolyán (5 km)- Fehérgyarmat (7 km)

Térkép https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=11vsi-zHNurbXOoVQ750KRfoC0tXA5ydz&usp=sharing 

Látnivalók

Cégénydányádi Kölcsey-Kende kúra, Gyügyei református templom, Szamosújlaki református templom, Csengeri református templom, Komlódtótfalui Becsky-kúria, Szamosbecsi református templom, Szamostatárfalvai református templom, Csegöldi görög katolikus templom, Csengersimai református templom, Jánkamajtisi római katolikus templom

A túra teljes hossza

79,5 km

Nehézségi szint

Könnyű

Költségek

Részvételi díj 1000 Ft/fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek. A kerékpártúra időtartama alatt szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítunk, továbbá biztosítjuk a túra teljeskörű szervezését és lebonyolítását. A belépők megfizetése önköltséges.

Kerékpár és ebike bérlés

Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy és GEPIDA Alboin 300 kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3500 Ft a túra teljes időtartamára. KTM és GEPIDA típusú e-bike-ok bérlésére is van lehetőség, melynek költsége 8.000 Ft a túra időtartamára. A kerékpárokhoz fejvédőt biztosítunk. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

Felszerelés

A KRESZ - előírásnak megfelelő, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár és kötelező illetve javasolt felszerelései, valamint pótbelső.

Szakvezető, túravezető

Hunyadi Tünde,
Fábián Péter

Jelentkezési határidő

2022. július 15., 12.00 óra a megadott elérhetőségeken.

További információk

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel.  A program változtatási jogát fenntartjuk! “A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat részeként, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.