kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Kerékpáros örökségtúra a Szamos-mentén

Panyolafeszt, fesztiváltúra

Jelentkezem a túrára

2021. augusztus 07.

A Panyolafesztre érkezők egy különleges programra jelentkezhetnek 2021. augusztus 7.-én szombaton. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében kerékpártúra indul, melynek célja a szatmári táj felfedezése.

A túra a Szamos-menti területek bemutatását célozza, ahol izgalmas és látványos műemlékek sorakoznak egymástól karnyújtásnyira. Nem mindennapi, lélegzetelállító középkori templomokkal találkozhattok, a Szamos árterében megbúvó klasszicista Kölcsey-Kende kúriában pedig ismerhetitek meg a régió természeti sajátosságait. A túra alacsony forgalmú mellékutakon és a 32-es számú Felső-Tisza-vidéki kerékpáros túraútvonalon halad. Ha egy igazán izgalmas és különleges programra vágysz a Panyolafeszten, jelentkezz a Szamos-menti kerékpáros örökségtúrára.

Indulás

Gyülekező 8.30 és 9.00 óra között Panyolán a református templom (Panyola, Szamosvég u. 1.) előtt, indulás 9.00 órakor, várható érkezés 16.00 körül.

Útvonal

Panyola - Fehérgyarmat (12,4 km) - Cégénydányád (8 km) - Gyügye (3 km) - Szamosújlak (2,5 km) - Nagyszekeres (14,1 km) - Fehérgyarmat (12,4 km) - Panyola (13,4 km)

Látnivalók

Cégénydányádi Kölcsey-Kende kúra, Gyügyei református templom, Szamosújlaki református templom, Nagyszekeresi református templom

Étkezés

Étkezést szervezett formában nem biztosítunk a túra időtartama alatt.

A túra teljes hossza

57 km

Nehézségi szint

Könnyű

Költségek

Szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást térítésmentesen biztosítjuk. A belépődíjak fizetése önköltséges.

Kerékpárbérlés

Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3000 Ft/kerékpár. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.
Igény esetén ebike bérlésére is van lehetőség a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, melynek költsége 6000 Ft. Ebike bérlési szándékát jelezze az alábbi telefonszámon: 06 70/198-9731
A kerékpárokhoz fejvédőt is biztosítunk.

Felszerelés

A KRESZ - előírásnak megfelelő kerékpár és kötelező illetve javasolt felszerelései! Pótbelső.

Szakvezető, túravezető

Hunyadi Tünde – Fábián Péter

Jelentkezési határidő

2021. augusztus 6., 12.00 óra a megadott elérhetőségeken.

További információk

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát fenntartjuk! 

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.