kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Nyíregyházi bringakör

Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán

Jelentkezem a túrára

2021. augusztus 21.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében 2021. augusztus 21-én (szombat) Nyíregyháza felfedezésére indulhattok egy izgalmas kerékpártúra keretében.

A túrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik Nyíregyházára érkeznek, hogy megnézzék Európa egyik legjelentősebb állatparkját, felkeressék a város híres üdülőterületét, Sóstógyógyfürdőt és annak fürdőkomplexumait. Nekik ezúttal azt javasoljuk, hogy fedezzék fel a várost, annak kulturális és természeti örökségét, emblematikus épületeit, parkjait bringával, egy közel 40 kilométeres túra keretében. De a vezetett túra során garantáltan más oldaláról ismerhetik meg azok is Nyíregyházát, akiknek ez a város az otthonuk.

 

Indulás

Augusztus 21-én, 10:00-kor Nyíregyházán a Kossuth tér és a Bethlen Gábor utca találkozásánál lévő Turisztikai Információs Központ előtt (postával szemben)

Útvonal

Nyíregyháza Kossuth tér – Hősök tere – Bessenyei tér – Benczúr tér – Országzászló tér – Luther tér – Nyíregyházi Egyetem és környéke – Sóstógyógyfürdő – Körmendi-tanya – Libabokor – Nyírtura – Nyíregyházi Bujtosi-tavak – Kossuth tér

Térkép

Hosszú túra
Rövid túra

Látnivalók

Kossuth tér, Hősök tere, Bessenyei tér, Benczúr tér, Országzászló tér, Luther tér meghatározó épületei és terei, zsidó temető, Tuzson János Botanikus kert (csak külső megtekintése), Nyíregyházi Egyetem, Bencs villa, Sóstói-erdő, Sóstógyógyfürdő meghatározó épületei, műemlékei, Sóstói-tó, nyírturai református templom, Bujtosi-tó

A túra teljes hossza

Hosszú túra: 37 km
Rövid túra: 16 km

Nehézségi szint

Könnyű

Költségek

1000 Ft / fő / túra, amelyet a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.-nek szükséges megfizetni. A díj tartalmazza a túraszervezés, túravezetés, szakvezetés és kerékpáros szervizszolgáltatás díját. A belépők megfizetése önköltséges.

Kerékpárbérlés

A túrák ideje alatt kedvezményes túrakerékpár-bérlési lehetőséget biztosítunk, melynek összege 3500 Ft helyett 2500 Ft / kerékpár / túra. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

Felszerelés

A KRESZ - előírásnak megfelelő, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár és kötelező, illetve javasolt felszerelései!

Szervezők

Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 
Középkori Templomok Útja Egyesület

Szakvezető, túravezető

Cservenyák Katalin, Dobos Péter

Jelentkezési határidő

2021. augusztus 20. (12:00 óra) a megadott elérhetőségeken. 

További információk

Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 
e-mail: tdm@nyiregyhaza.info.hu
telefon: +36 42 310-735
https://www.facebook.com/visitnyiregyhaza/ 
https://nyiregyhaza.info.hu/

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu


A túrákon történő részvétel az aktuális járványügyi rendelkezések betartásával lehetséges! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel.  A program változtatási jogát fenntartjuk!

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.