kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

2024. május 28.

Júniusi túraajánlataink

Ajánljuk figyelmetekbe a júniusi túráinkat, illetve a Beregi körrel, az Év Kerékpárútjával kapcsolatos legfrissebb információkat.

A BEREGI KÖR LETT AZ ÉV KERÉKPÁRÚTJA

A Beregi kör lett 2024-ben az Év Kerékpárútja. Ezúton szeretnénk megköszönni, aki szavazatával hozzájárult ehhez a sikerhez. A cím elnyerése óriási lehetőség, hiszen reflektorfénybe kerül a bringások körében ez a régió. Mérhetetlen örömmel tölt el bennünket, hiszen tudjuk hány év és mennyi munka áll mögötte. Több, mint 20 éve épülnek az aszfaltozott töltéskoronák, a külterületi kerékpárutak egyre szebb hálózatosodást mutatnak. 2019 óta zajlik a régió kerékpárosbarát fejlesztése, amely hozzájárult, hogy egy jól kerékpározható régióból, kerékpárosbarát térség legyen a Felső-Tisza-vidék. 2012-ben indult útjára az első kerékpáros örökségtúra, azóta több ezer ember vett részt a túráinkon. Táborok, programok tették egyre élőbbé a kerékpáros életet a vidéken. Köszönet illeti azokat a szervezeteket, személyeket, akik ebben aktívan közreműködtek. A cím elnyerése egy újabb mérföldkő a térség számára, hiszen nagyban hozzájárul ismertségének növeléséhez. Várunk mindenkit szeretettel a varászlatos Felső-Tisza-vidéken, az Év Kerékpárútján.

 Az alábbi linken egy rövid kisfilmet nézhettek meg a Beregi körről, szívből reméljük, hogy felkelti érdeklődéseteket és útnak indultok: https://www.youtube.com/watch?v=Q21o-NTtoAk&ab_channel=Akt%C3%ADvMagyarorsz%C3%A1g  

 A Beregi körről részletes túraleírást néhány napon belül az alábbi linkre kattintva olvashattok, de amennyiben további információkra lenne szükségetek az útvonallal, látványoságokkal, szálláshelyekkel, kerékpárbérléssel kapcsolatban bátran kereshettek bennünket.

https://www.oroksegtura.hu/oroksegturak/beregi-kor

Szervezett örökségtúra a Beregi kör bemutatására 2024. július 13-án fog indulni.

 

ÖRÖKSÉGTÚRA A BODROGKÖZBEN ÉS BODROG-MENTÉN (2024. június 14. – június 16.)

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében 2024 június 14-én indul útjára történeti Bodrogközt és Bodrog-mentét bemutató kerékpáros örökségtúra. Ezúttal egy olyan vidéket ajánlunk a túrázók figyelmébe, amelynek egyes részei az ismeretlenség homályába burkolódznak, még más területei bejáratott túraútvonalnak számítanak. Talán az az egyik leghihetetlenebb ebben az örökségtúrában, hogy szó szerint településről, településre haladva, találkozhatunk, valami nagy jelentőségű és látványos örökséghelyszínnel.

Részletes túrafelhívás és jelentkezés a túrára az alábbi linken: https://www.oroksegtura.hu/programjaink/szervezett-oroksegturak/oroksegtura-a-bodrogkozben-es-bodrog-menten-2024

 

DÉL-NYÍRSÉGI KERÉKPÁROS ÖRÖKSÉGKÖR (2024. június 29.)

A Dél-Nyírségi kerékpáros örökségkörön a Nyírség legizgalmasabb kulturális örökségének felfedezésére indulhattok velünk 2024. június 29-én, szombaton. A túra során olyan örökséghelyszínekkel, műemlékekkel ismerkedhettek meg, amelyek Magyaroroszág fontos történelmi és szakrális emlékhelyei, meghatározó jelentőségű művészettörténeti emlékei.

Részletes túrafelhívás és jelentkezés a túrára az alábbi linken: https://www.oroksegtura.hu/programjaink/szervezett-oroksegturak/del-nyirsegi-kerekparos-oroksegkor-2024


Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.