kozepkoritemplomokutja@gmail.com +36 30/446-8383

Hírek, Aktualitások

Teszttúra a Bükkben

2020.

október

12.

Teszttúra a Bükkben

betekintés a kulisszák mögé

Elkezdtük a felkészülést a 2021. évi túraszezonra. Minden évben a megszokott örökségtúrák mellett, amelyek kezdetben a Felső-Tisza-vidék és a Nyírség felfedezését célozták, kialakítottunk és indítottunk újabb és újabb útvonalakat. Így került be néhány éve a túranaptárunkba a Zemplén, a Cserehát vagy a történeti Bodrogköz. 2021-ben a megszokott útvonalak mellett ismételten újabb területek felfedezésére fogunk indulni.

Tovább a hírhez

2020.

szeptember

27.
Túra emlékek

Túra emlékek

2020. év nyara

Napról napra mordul az időjárás, lassan búcsút intünk az indián nyárnak. Ezért néhány fotóval szeretnénk megemlékezni a 2020. évi nyári örökségtúráinkról. Sajnos az ismert okok miatt csak júniusban tudtuk meghirdeti az első túránkat és a vírushelyzet fokozódása miatt le kellett mondanunk a hátáron túli területeket érintő örökségtúráinkat idén.2020-ban a Szatmár-Beregi örökségtúra, a Szent László örökségtúra, a Bódva-völgyi örökségtúra és a Zempléni örökségtúra keretében több, mint 150 fő vett részt. Mind a négy túra három-három napon keresztül ismertette meg a résztvevőkkel ezeket a csodálatos vidékeket, ahol a túrázók beható ismereteket szerezhettek ezekről a káprázatos örökséghelyszínekről. Nagyon szeretjük ezeket az útvonalakat, így jövőre biztos, hogy újra útnak indulhatnak velünk azok, akiknek megjön a kedve a fotók láttán. Fotó: Csutkai Csaba és Jaksa József

2020.

május

24.
Felső-Tisza-vidék

Felső-Tisza-vidék

Kerékpártúrák a rejtőzködő kincsek világába címmel készítettünk imázsfilmet!

Hangolódjunk az idei túraszezonra. Ezzel a rövid imázsfilmmel bepillanthattok a Felső-Tisza-vidék kerékpáros örökségtúráinak világába. Ízelítőt kaphattok a Felső-Tisza-vidéki bringás vándortáborból és kerékpáros versenyekből.

2020.

május

21.
KERÉKPÁROS, BUSZOS ÖRÖKSÉGTÚRÁK ÉS GYALOGOS ROMTÚRÁK 2020-ban

KERÉKPÁROS, BUSZOS ÖRÖKSÉGTÚRÁK ÉS GYALOGOS ROMTÚRÁK 2020-ban

A Középkori Templomok Útja Egyesület 2020-ban számos kerékpáros örökségtúrát, buszos örökségtúrát és gyalogtúrával ötvözött romtúrát indít a Felső-Tisza-vidék, a Zemplén, a Cserehát, sőt idén a Partium felfedezésére is. Új útvonalakkal és tájegységekkel készülünk. Az örökségtúrákon szervezett szakvezetést, idegenvezetést, túravezetést, kerékpáros szervízszolgáltatást, valamint a túra teljeskörű szervezését biztosítjuk a résztvevőknek a megszokott módon. Ettől az évtől, a kerékpáros örökségtúrák esetében, igény esetén kerékpárbérlési és kerékpárszállítási lehetőséget, valamint transzferszolgáltatást biztosítunk a jelentkezők számára térítés ellenében. Jelentkezéseket az egyes túrák meghirdetését követően tudjuk fogadni. Amennyiben még nem vagy rajta, de fel szeretnél kerülni a Középkori Templomok Útja Egyesület címlistájára és naprakész információkat kapni a túrákkal kapcsolatban, jelezd a kozepkoritemplomokutja@gmail.com címre.  

2019.

szeptember

19.
Őszi barangolásra csábítanak templomokhoz és romokhoz

Őszi barangolásra csábítanak templomokhoz és romokhoz

Kell-e meggyőzni valakit arról, hogy ősszel a legszebb a természet? Amikor a fák, bokrok zöld ruháikat színpompás köpönyegre váltják, amikor minden napra tartogat valami meglepetést a reggel, miután felszáll a hajnali köd? Kezdetét vette az őszi túraszezon. A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Vidék Kincse Egyesület közös szervezésében négy örökségtúra is indul idén ősszel. Az elsőn a nyíregyházi bokortanyák világának felfedezésére invitálják a résztvevőket, kerékpárral. A három további három túra keretében a Zemplén felfedezésére bátorítják a szervezők a résztvevőket, busszal és hosszabb, rövidebb gyalogtúrák keretében a vidék legérdekesebb műemlékeit, középkori romjait ismerhetik meg az érdeklődők.

Fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket!

Ezen a honlapon egy csodálatos világ fog eléd tárulni, amely ismeretlenségével, bájával, hangulatos kis falvaiban megbúvó műemlékeivel, rejtőzködő kincseivel mindenkit rabul ejt. Ismerd meg örökséghelyszíneit, indulj el örökségtúráin és fedezd fel a Felső-Tisza-vidéket.